Fritidssegling

Fritidssektionen

 

Efter Jubileumsåret 2022 och årets säsongsinvigning håller Fritidssektionen ångan uppe och erbjuder flera medlemsaktiviteter, utomordentliga tillfällen för klubbens nyare medlemmar att bekanta sig med gamla, liksom för yngre och äldre medlemmar att träffas och umgås. Detta är båtliv utan tävlingsinslag och medlemmar i alla åldrar välkomnas.

 

Grillkväll med kubbturnering lördagen den 27 maj

Mat och dryck medtas efter tycke och smak. På plats erbjuds korv till självkostnadspris. Grillarna tänds kl. 18.00. Kvällens kubbgeneral organiserar kubbturnering och delar in deltagarna i olika lag. Segrande lag belönas med stor ära och hederspris.

 

Eskadersegling till Sassnitz m.m. den 3–6 juni

YSS anordnar traditionell eskadersegling till Sassnitz på Rügen. Avsegling den 3 juni kl. 07.00, sammanlagt ca 110 M.

På hemmaplan gästas YSS den 3 juni av Trelleborgs Båtsällskap och dess årliga eskader till Ystad. YSS medlemmar inbjuds till allmän förbrödring och umgänge med trelleborgarna i klubbhuset kl. 18.00. TBS har utlovat att stå för dricka och snacks.

 

Regionmästerskap 1 Optimistjolle helgen den 10–11 juni

YSS anordnar jollekappsegling med deltagare från Skåne, Blekinge och Småland. YSS medlemmar hjälps åt som funktionärer, till sjöss eller i land. Alla kan hjälpa till.

 

Eskadersegling till Abbekås lördagen den 17 juni

”Madaracet” från Ystad till Abbekås med samling kl. 09.00 och start kl. 10.00. Väl framkomna blir det hygge och samvaro där. De flesta båtarna stannar över natten och seglar hem dagen därpå, sammantaget en kortare eskadersegling till Abbekås, sammanlagt ca 15 M.

 

Eskadersegling till Vang midsommar den 23–25 juni

YSS medlemmar har alltsedan 1970-talet seglat till Vang på Bornholm för att fira midsommar, så även detta år. Avsegling midsommarafton kl. 08.00, sammanlagt ca 60 M.

 

Efter semesterperioden

Kräftskiva

lördagen den 26 augusti kl. 18.00 i klubbhuset. Kräftor eller annan mat samt dryck medtas efter tycke och smak.

 

Fritidssektionen

Kontakt: Suzanne Clausen, telefon 0701121699 eller sussieclausen@hotmail.com.